Zakelijke WiFi: Optimale Connectiviteit voor jouw Bedrijf

Zakelijke WiFi is essentieel voor een efficiënte en veilige bedrijfsvoering. Een goed ontworpen WiFi-netwerk ondersteunt niet alleen de dagelijkse activiteiten, maar biedt ook de flexibiliteit om te groeien en te innoveren. Hieronder bespreken we enkele belangrijke aspecten van een zakelijk WiFi-netwerk: het scheiden van netwerken, slimme access points en centraal beheer door een professionele netwerkbeheerder zoals Zoka. .

Contact
white and gray optical illusion

Gescheiden Netwerken

Het scheiden van netwerken binnen jouw bedrijf is cruciaal om de veiligheid en efficiëntie te waarborgen. Dit houdt in dat verschillende delen van je netwerk worden toegewezen aan specifieke functies, bijvoorbeeld productie, kantoor en bezoekers.

 1. Productienetwerk:
  • Dit netwerk is bedoeld voor machines, sensoren, scanners en andere apparatuur die essentieel zijn voor de productieprocessen. Het scheiden van dit netwerk helpt om verstoringen te minimaliseren en de prestaties te optimaliseren.
 2. Kantoornetwerk:
  • Dit netwerk wordt gebruikt door medewerkers voor dagelijkse taken zoals e-mail, toegang tot bedrijfsapplicaties en internet.
  • Beveiligd met sterke authenticatie- en encryptiemethoden om gevoelige bedrijfsinformatie te beschermen.
 3. Bezoekersnetwerk:
  • Dit netwerk is speciaal ontworpen voor gasten en bezoekers. Het biedt toegang tot internet zonder de interne bedrijfsnetwerken in gevaar te brengen.
  • Toegangsbeperkingen en bandbreedtelimieten kunnen worden ingesteld om misbruik te voorkomen.

Slimme Access Points  

Slimme Access Points bieden geavanceerde functionaliteiten zoals load balancing, automatische kanaalselectie en krachtige beveiliging.

Via​ een mesh-netwerk werken meerdere access points samen om een naadloze dekking te bieden, zelfs in grote of complexe omgevingen.

Als één access point uitvalt, nemen de andere automatisch het verkeer over, waardoor de betrouwbaarheid van het netwerk wordt vergroot.

Mesh-netwerken zijn gemakkelijk uitbreidbaar, wat betekent dat je eenvoudig extra access points kunt toevoegen naarmate jouw bedrijf groeit.

women forming heart gestures during daytime

Centraal Beheer door Zoka

Een centraal beheerd WiFi-netwerk biedt tal van voordelen, vooral wanneer het wordt beheerd door een gespecialiseerde dienstverlener zoals Zoka.

Via een centraal dashboard beheren we het hele netwerk. We kunnen configuraties aanpassen, updates uitvoeren en netwerkproblemen snel oplossen. 

Door ons centraal beheer kan Zoka de nieuwste beveiligingsupdates en patches snel door te voeren op alle access points..

 Zoka biedt professionele ondersteuning en onderhoudsdiensten om ervoor te zorgen dat je netwerk altijd optimaal presteert.