Lokale Opslag (NAS) en Cloud Backup / Redundante NAS: 

Dubbele Bescherming voor jouw Gegevens

De hoeveelheid informatie die we produceren groeit exponentieel. Het beheren en beschermen van onze gegevens wordt steeds belangrijker. 
Lokale opslag met Network Attached Storage (NAS) biedt een betrouwbare en flexibele oplossing voor het opslaan van gegevens binnen je eigen netwerk. 

Wanneer gecombineerd met een redundante NAS op een andere locatie of met cloudback-updiensten, wordt een extra laag van veiligheid en beschikbaarheid toegevoegd aan jouw gegevensopslagstrategie. Laten we de voordelen van deze gecombineerde aanpak eens nader bekijken.

Lokale Opslag (NAS)

Een NAS is een gespecialiseerde file server die geoptimaliseerd is voor het delen van bestanden en het opslaan van gegevens binnen een lokaal netwerk. Enkele voordelen zijn:

  1. Centrale Opslag: Met een NAS kan je al jouw gegevens op één centrale locatie bewaren, waardoor het gemakkelijker wordt om bestanden te organiseren en te delen binnen uw netwerk.
  2. Snelheid en Toegankelijkheid: NAS-apparaten bieden vaak snelle toegangssnelheden binnen het lokale netwerk, waardoor ze ideaal zijn voor taken zoals het streamen van media of het delen van grote bestanden.
  3. Aanpasbaarheid: NAS-systemen zijn flexibel en kunnen worden uitgebreid met extra schijven of functies, zoals automatische back-ups, mediastreaming en meer.

Cloud Backup of Redundante NAS op een Andere Locatie

Hoewel lokale opslag vele voordelen biedt, kan het kwetsbaar zijn voor lokale storingen, zoals brand, diefstal of hardwarestoringen. Door een van de volgende methoden toe te passen, kan je jouw gegevens beter beschermen:

  1. Cloud Backup: Cloudback-updiensten bieden een extra laag van bescherming door een kopie van je gegevens op externe servers op te slaan. Dit zorgt ervoor dat zelfs als uw lokale NAS faalt, uw gegevens veilig zijn in de cloud. Cloudback-up biedt ook het voordeel van toegang tot uw gegevens vanaf elke locatie met een internetverbinding.
  2. Redundante NAS op een andere Locatie: Door een tweede NAS op een andere fysieke locatie te plaatsen en deze te synchroniseren met jouw primaire NAS, creëer je een redundante opslagoplossing. Dit zorgt ervoor dat zelfs in het geval van een storing op de primaire locatie, uw gegevens veilig en toegankelijk blijven.

Het Beste van Beide Werelden

Door lokale opslag te combineren met cloudback-up of een redundante NAS op een andere locatie, profiteer je van de voordelen van beide benaderingen. Lokale opslag biedt snelheid, controle en aanpasbaarheid, terwijl cloudback-up of een redundante NAS extra bescherming biedt tegen lokale storingen. Samen vormen ze een krachtige en uitgebreide oplossing voor het beheren en beschermen van uw waardevolle gegevens.

Wil je weten of een Nas iets is voor jouw bedrijf?

Neem contact